curabis.dk > PowerBI > Begrænsningens kunst med PowerBI
  • super
  • PowerBI
  • Ingen kommentarer

Begrænsningens kunst med PowerBI

Ledelsesrapportering for alle

En af de vigtigste ledetråde i anvendelse af PowerBI er ”Begrænsningens kunst”. PowerBI byder på så mange forskellige muligheder, at de let bliver uoverskuelige og at man dermed misser essensen i det man faktisk vil følge op på.

Microsoft har gjort PowerBI til noget, som alle virksomheder bør eje. En af mine tidligere kollegaer kaldte faktisk PowerBI for den digitale CFO. I mine øjne en fantastisk pointe. For PowerBI giver dig informationerne – løbende og uden at nogen skal foretage sig lange krumspring i Excel eller andre systemer. Men, for at disse informationer skal blive værdifulde informationer, skal de formidles med overskuelige og få elementer.

TÆNK OVER MÅLSÆTNINGEN

Ønsker du fx en visning af dine kunder, sorteret efter omsætning, så er det vigtigt at du gør dig tanker om hvad du vil opnå med visningen. Hvis det er afgørende for din visning, at du har fokus på top 20 af dine kunder, så bør visningen begrænses. Men, begrænser man visningen til de første og største 20 af dine kunder, så mangler omsætningen af de resterende kunder.

DYNAMISKE OVERSKRIFTER OG TEKSTER

En anden ting er dynamiske overskrifter og ydermere dynamiske tekster på din visning. Et billede kan sige meget, men en tekst kan måske aflede noget, som billedet umiddelbart først viser ved nærmere eftersyn. Hvis du klikker rund i min rapport, vil du kunne se at den overordnede overskrift i rapporten ændrer sig, afhængig af dine valg.

VALG AF KOMPONENTER

Valg af komponenter i rapporten er vigtig for dels at fremhæve sammenhænge, dels at begrænse kompleksitet. Trykker du fx på by, så ændrer teksten sig. De uddybende forklaringerne i højre side er ditto afhængige af de valg der sker i slicerne fra toppen. Slicere har forskellige fordele. I dette eksempel anvender jeg ”Chiclet Sliceren”, idet denne slicer har muligheden for at gennemtvinge et valg.

Hvis du prøver at klikke på den valgte by, så vil valget forsvinde, hvorimod der i top-x listen skal foretages et valg. Her kan du vælge en anden værdi, men du kan ikke fjerne den lige som på knapperne over byer. Jeg har her fravalgt at man kan vælge flere byer. Dette udelukkende for at guide brugeren ind til de korrekte valg.

Author: super

Skriv et svar